Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ κ.. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;









Ο κύριος Καπιταλισμός "τρώει" !!!
( Η σύνθεση είναι από ATHENS VOICE 04-10.06.2009)












ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ

www.infonewhumanism.blogspot.com

prodial21@gmail.com




Αθήνα 01.06.2009


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ @*


ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.


Αγαπητέ Πρόεδρε,

Σωστά ξαναθέσατε το Δίλημμα: «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ;»

Απόδειξη της ορθότητας είναι από μόνο του το γεγονός της λυσσαλέας αντίδρασης του κόμματος της καπιταλιστικής παρακμής, του κόμματος της αμόρφωτης και αντιδραστικής Δεξιάς, πέρα από το γεγονός της απόλυτης και καθολικής αποτυχίας και παρακμής του ίδιου του Καπιταλισμού, η οποία παρακμή οδηγεί αναγκαστικά την Ανθρωπότητα στην αναζήτηση αντικαπιταλιστικής εναλλακτικής Πρότασης και Προοπτικής.


Το ερώτημά μας είναι:


Σοσιαλισμός Ναι, αλλά Ποιος Σοσιαλισμός;

Και πιο συγκεκριμένα, εσείς ποιόν Σοσιαλισμό προτείνετε;


Α. Το "Σοσιαλισμό της Αγοράς", της Οικονομικής Ολιγαρχίας και της μίζερης αντιπροσωπευτικής αστικής Δημοκρατίας, ένα «σοιαλκαπιταλισμό» δηλαδή, τύπου Σοσιαλδημοκρατίας, που αποδείχτηκε η μεγαλύτερη απάτη;


Β. Το Σοσιαλισμό της κρατικοποίησης των μέσων παραγωγής, και της «Δικτατορίας του Προλεταριάτου», τύπου «πρώην υπαρκτού Σοσιαλισμού»; (ΕΣΣΔ, Αλβανία, Κίνα, Κούβα κλπ), τον οποίο απέσυρε η ίδια η ιστορία;


Γ. Το Σοσιαλισμό της κοινωνικοποίησης των Μέσων παραγωγής και κάθε μορφής Εθνικού Πλούτου, της Οικονομικής Αυτοδιαχείρισης της Εργασίας και της Άμεσης Δημοκρατίας, που καταργεί με τη διαδικασία του «Σοσιαλιστικού Μετασχηματισμού» ολοκληρωτικά και τελεσίδικα τον Καπιταλισμό, ως κοινωνικοοικονομικό σύστημα και οδηγεί στην Αταξική Κοινωνία των Δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού και στον Οικουμενικό Ουμανιστικό Πολιτισμό;


Για να αποκτήσει ξανά νόημα το Δίλημμα, "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ", πρέπει να υπάρξει διευκρίνιση, διαφορετικά ο καθένας θα καταλαβαίνει ότι θέλει κάτω από την έννοια Σοσιαλισμός, ο Λαός θα αποστασιοποιείται από παρόμοιες ασαφείς προτάσεις και ο Καπιταλισμός θα συνεχίσει κάνει τη δουλειά του, να καταστρέφει, δηλαδή, το περιβάλλον, να απαξιώνει την Ανθρωπότητα, να αποδεκατίζει Λαούς, να ισοπεδώνει Πολιτισμούς, να απειλεί την ίδια τη ζωή και να ολοκληρώνει τη Βαρβαρότητά του.


Ποια είναι η δική σας πρόταση. Ποιόν Σοσιαλισμό προτείνετε στον Ελληνικό Λαό και στον υπόλοιπο κόσμο, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αντίστοιχα;

Ποια είναι η δική σας αλήθεια;

Ποιος είναι τελικά ο δικός σας Σοσιαλισμός;


Κάθε παράταση αυτής της ασάφειας και κάθε γενικόλογη τοποθέτηση "περί δημοκρατίας και σοσιαλισμού" εξυπηρετεί αντικειμενικά τις δυνάμεις του ιμπεριαλιστικού Κεφαλαίου και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και αποπροσανατολίζει τους Λαούς.


Είμαστε βέβαιοι πως κατανοείτε την κρισιμότητα να υπάρξει επιτέλους απάντηση στο ερώτημα, γι' αυτό και περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή σας.


Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό

Κώστας Λάμπος


____________________


@*: Αυτή η επιστολή έχει αναρτηθεί επίσης:


www.monthlyreview.gr

ww.deltio11.blogspot.com

www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

4 σχόλια:

Costas είπε...

Φίλε Κώστα, πολύ καλά τα λες, φοβάμαι όμως ότι αφ' ενός στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, αφ' ετέρου είδα με τα μάτια μου και άκουσα με τα αυτιά μου, χτες στην τηλεόραση τον ΓΑΠ να λέει τα εξής καταπληκτικά, στην ερώτηση τι έχει να πει για το ότι τα ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον σχετικό νόμο που κατέβασε την ευθύνη υπουργών στην διάρκεια μιας βουλευτικής περιόδου, είπε:
Εμείς δεν φταίμε για τις παραγραφές της σημερινής κυβέρνησης, φταίει η ΝΔ η οποία χρησιμοποίησε αυτόν τον νόμο (του ΠΑΣΟΚ τον νόμο) και έκλεισε την βουλή για να παραγράψει τα αδικήματα της ΝΔ.
Αίσχος κύριε Παπανδρέου, λυπάμαι για σας και όλους αυτούς (περιλαμβάνω και τον εαυτό μου) που κάποτε είδαμε μια μικρή ελπίδα στο ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα η απάντησή μας πρέπει να είναι: "Μηδενική ψήφος και στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ" στην Ευρωβουλή.
Κατεβάστε τους όσο χαμηλά γίνετε, ψηφίστε όμως, μην ρίξετε λευκό ή άκυρο (αυτό ωφελεί τα μεγάλα κόμματα), ψηφίστε μικρά κόμματα, σαν ένα βήμα για την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ που όλοι την έχουν ξεχάσει σήμερα.
Κώστας

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ είπε...

Αγαπητέ μου Κώστα,
δεν είδα τη συνέντευξη, δεν αμφισβητώ αυτό που λες σέβομαι και κατανοώ το θυμό σου, αν και πιστεύω πως ο θυμός γενικά είναι κακός σύμβουλος.

Η γνώμη μου είναι πως τα κοινωνικά και ιδιαίτερα τα πολιτικά φαινόμενα και γεγονότα δεν πρέπει να τα αφορίζουμε, να θυμώνουμε γιατί κάποιοι πρόδωσαν τα οράματα και τους αγώνες ενός ολόκληρου Λαού και να οργανώνουμε το επόμενο λάθος μας ψηφίζοντας για να εκδικηθούμε τον επόμενο που θα μας προδώσει.

Αντίθετα πιστεύω πως χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρή ανάλυση των γεγονότων και των φαινομένων για να εντοπίσουμε το δικό μας λάθος γιά ότι πήγε στραβά, οπότε και να φροντίσουμε να το διορθώσουμε, διαμορφώνοντας άλλες πολιτικές άμεσου λαϊκού πολιτικού αυτοπροσδιορισμού, αντί να αναθέτουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας και το μέλλον της ανθρωπότητας σε "αντιπροσώπους" μας, τους οποίους τελικά επιλέγει το Κεφάλαιο για δικό του λογαριασμό.
Με αυτή την έννοια οι επαγγελματίες πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους και η δουλειά τους είναι να οπαδοποιούν τον κόσμο και να τον σέρνουν στο άρμα της αστικής δημοκρατίας του Κεφαλαίου.

Η δική μας όμως δουλειά, δηλαδή η δουλειά των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού είναι να απελευθερωθούμε από τους σκοταδιστικούς μύθους και τις εξουσιαστικές-εκμεταλλευτικές ιδεολογίες των μεγάλων ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και να οραματιστούμε ένα καλύτερο κόσμο.

Όσο γρηγορότερα και όσο μαζικότερα ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι τόσο γρηγορότερα θα αλλάξουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα με τον ανθρωπιστικό σοσιαλισμό.

Αυτό είναι και το νόημα του ερωτήματος που θέσαμε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, για να μην υπάρχει σύγχυση και γιατί δεν είμαστε δογματικοί και γιατί πιστεύουμε πως ο άνθρωπος δεν είναι στατικό, αλλά δυναμικό-εξελισσόμενο μέγεθος, πράγμα που αποδείχνεται από τα σημερινά έργα του και όχι από τα περασμένα

Η όποια απάντηση, αλλά και η μη-απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στο ερώτημά μας, πιστεύω, θα είναι χρήσιμη, για όσους δεν παραιτήθηκαν ακόμα και ελπίζουν και αγωνίζονται να φύγει η καπιταλιστική βαρβαρότητα και να ανοίξει ο δρόμος για ένα κόσμο της Άμεσης Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού της Ανθρωπιάς.
Οψώμεθα….
Να είσαι καλά και θα χαρώ να τα ξαναπούμε.
Κώστας Λάμπος

Κώστας είπε...

Πολύ σωστή η επιστολή σου φίλε Κώστα αν και νομίζω ότι πράγματι δεν έχει αντίκρυσμα.
Το Πασοκ δεν είναι πλέον αριστερό ούτε στο τόσο και απ'ότι φαίνεται έτσι θα πορευτεί και στο μέλλον εκτός και αν γκρεμιστεί κανάς φούρνος.Όσο για τα υπόλοιπα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα δυτικού τύπου είναι όλα στην ίδια μοιρά.
Το καπιταλιστιικό κεφάλαιο έχει τον πλήρη έλεγχο στη λήψη πολιτικών αποφάσεων και το βλέπεις αναίσχυντα πλέον και στην Ελλάδα(ξεχνιέται η ομιλία Βγενόπουλου στη Βουλή;).
Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να κάνουμε αυτή τη στιγμή ως απλοί πολίτες πάντως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση(ξεπούλημα εθνικού πλούτου,σπατάλη δημοσίου χρήματος,αποκρατικοποιήσεις ζωτικών κρατικών επιχειρήσεων) μας βλέπω στην ίδια μοίρα με την Αργεντινή...

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ είπε...

AGAPHTE MOU KOSTA,

KATANOO TIS THESEIS SOU OS AGANAKTHSH, DEN TIS SUMMERIZOMAI OMAOS OS POLITIKH THESH,

PROTON GIATI AYTH H PROSEGISH MOU FAINETAI POLY MHXANISTIKH POU DOMEITAI PANO SE KOMMATIKA KOUTAKIA KAI

DEYTERO GIATI PARAGNORIZEI TON AYTENERGO POLITIKO ROLO TON DYNAMEON THS ERGASIAS, THS EPISTHMHS KAI TOU POLITISMOU POU STADIAKA DIAMORFONETAI APO TIN ANIKANOTHA KAI KATA SYNEPEIA TH BARBAROTHTA TOU KAPITALISMOU , APO TIS ANAGKES TOU LAOU, TIS DYNATOTHTES THS EPOXHS MAS KAI APO TA ORAMATA TON ERGAZOMENON KAI TON NEON GIA ENA KALYTERO KOSMO.

TA SHMERINA POLITIKA SXHMATA EINAI METABATIKA KAI TO ZHTOUMENO EINAI TA EPOMENA NA EINAI DHMIOURGHMA TON DYNAMEON THS ERGASIAS , THS EPISTHMHS KAI TOU POLITISMOU KAI EKFRASTES TON ORAMATON AYTOU TOU KALYTEROU KOSMOU, DIAFORETIKA AYTOS O ASXHMOS KOSMOS THA GINEI XEIROTEROS.

GIA NA MH SYMBEI AYTO THA PREPEI NA EIMASTE PERISSOTERO AISIODOXOI
KAI NA XECHORIZOUME TA KOMMATA TOU KEFALAIOU KAI TOU ASTIKOU KOINOBOULEYTISMOU APO TIS LAÏKES DYNAMEIS POU EXOUN KATHE LOGO NA OIKODOMHSOUN ENA KALYTERO KOSMO KAI PROSPATHOUN NA AYTONOMHTHOUN POLITIKA KAI NA GINOUN OI IDIES ARXITEKTONES AYTOU TOU KOSMOU.

ME AYTH THN ENNOIA BRISKO THETIKH THN KRITIKH SOU MONO POU PISTEYO POS PERA APO THN ARNHSH GIA NA EINAI KANEIS PROODEYTIKOS PREPEI NA PAROUSIAZEI KAI TH THESH TOU GIA TO AYRIO , DIAFORETIKA MILAME GIA "ARISTERH POLITIKH GKRINIA" POU EXYPHRETEI-NOMIMOPOIEI TO SYSTHMA.

KLEINONTAS SE EYXARISTO GIA THN EPISKEPSH KAI GIA TH SYMBOLH SOU STO GONIMO DIALOGO.
NA EISAI KALA.
KOSTAS LAMPOS

PS.SOU APANTO ME LATINIKA STOIXEIA
APO ANTIKEIMENIKH AFYNAMIA, GIATI EDO POU BRISKOMAI AYTES TIS MERES DEN YPARXEI ELLHNIKO PLHKTROLOGIO.