Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Προωθούμε το Διάλογο. Λέμε Παρών




ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΑ
ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ

E-mail :
prodial@gmail.com
E. : infonewhumanism.blogspot.com

18. Δεκέμβρη 2007

"Να μάθουμε,

επιτέλους αδερφέ μου,

να κουβεντιάζουμε

ήσυχα, ήσυχα κι' απλά"

Γιάννης Ρίτσος


Αγαπητοί επισκέπτες !
Αγαπητοί συνομιλητές !
Αγαπητοί φίλοι !

Η Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό εκφράζει σε όλους, με αφορμή την πορεία του κόσμου από το κακό στο χειρότερο και το πέρασμα στο 2008, τις ευχές της για προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία και για ένα καλύτερο κόσμο.
Επειδή όμως οι ευχές δεν αποδίδουν, γιατί αντικειμενικά δεν έχουν αποδέκτη, γι' αυτό προτείνει ο καθένας μας να γίνει δημιουργός ενός πυρήνα διαλόγου στο άμεσο συγγενικό, εργασιακό και φιλικό περιβάλλον του πάνω σε ειδικά, τοπικά-επαγγελματικά και γενικά-εθνικά-οικουμενικά θέματα.
Εμείς ξεκινήσαμε ένα τέτοιο διάλογο και φιλοδοξούμε στην πορεία να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε με ανάλογες πρωτοβουλίες.
Φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη συνειδητοποίηση της ανάγκης να μιλάμε μεταξύ μας και για τα προβλήματα που αφορούν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, γιατί πιστεύουμε πως μόνο έτσι μπορούμε, να παρέμβουμε και με τη δράση μας να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κόσμο αντάξιο των αγώνων, της προσφοράς και των προσδοκιών μας. Γι' αυτό αρκούμαστε στην ευχή ΚΑΛΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου

για ένα Νέο Ουμανισμό

Κώστας Λάμπος
Δημήτρης Πράτσος
Γρηγόρης Βαλλιάνος
Μιχάλης Μπερδελής
Αλέξανδρος Μάντζαρης

2 σχόλια:

ΑΓΙΟΣ είπε...

Επιτέλους νέες φωνές προσπαθούν να πληγώσουν τη σιωπή. Ό,τι περισσότερ χρειάζεται ο άνθρωπος αυτή την ώρα είναι η δημιουργική πνοή του διαλόγου. Διαλόγου ουσιαστικού και βαθέος, ο οποίος δεν θα εξαντλείται σε πολιτικά σχήματα, ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και λεκτικές κορώνες. Ένας διάλογος με τη μορφή ενδοσκόπησης πρώτα και έπειτα ένας διάλογος με τους άλλους, τους συμπολίτες μας, ομοφρονούντες και μη. Σε μια εποχή κατά την οποία η φασίζουσα νοοτροπία της "ζαρντινιέρας" επικρατεί, σε μια εποχή κατά την οποία όποιος διατυπώσει τις θέσεις του με παρρησία και θάρρος βαφτίζεται "αναρχικός" ή "αντιρρησίας" ή "μικρός και λίγος", σε μια τέτοια εποχή που κάνουν θραύση οι Καραμανλήδες της παθητικότητας και οι Γ.Α.Π. της φενάκης της εικόνας, σε μια τέτοια εποχή η ανάγκη ενός ειλικρινούς και θαρραλέου διαλόγου καθίσταται αδήριτη.
Γι' αυτό και η πρωτοβουλία σας αυτή είναι σημαντική και πρέπει να προχωρήσει συστηματικά και να διευρυνθεί αξιολογικά, ώστε να αποτελέσει ένα διαρκές και διευρυνόμενο forum ουμανιστικού διαλόγου, διαλόγου που να στοχεύει και να αφορά στην ζωή.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ είπε...

"Άγιε", οι παρατηρήσεις σου
α. για τον "πολιτισμό", δηλαδή τη βαρβαρότητα, της ζρντινιέρας,
β. για την αναγκαιότητα του Διαλόγου,ως απάντηση στη σιωπή και
γ. για την Πρωτοβουλία μας για ένα Διάλογο για ένα Νέο Ουμανισμό, που πρέπει να εξελιχθεί σε Φόρουμ για τον Νέο Ουμανισμό,
ενισχύουν το θετικό φορτίο μας, το χρειζόμαστε και σε ευχαριστούμε. Περιμένουμε να συμβάλλεις κι΄εσύ στην προώθηση αυτής της προσπάθειας με προτάσεις, σχόλια και συνεργασίες, παράλληλα με την ιστοσελίδα σου, που έτσικι' αλιώς συμβάλλει σ' αυτό το Διάλογο.
Ότι καλύτερο.
Κώστας Λάμπος